Osnovna pravila foruma(obavezno procitaj)

Go down

Osnovna pravila foruma(obavezno procitaj)

 by Butcher on Thu Apr 24 2008, 13:51

Sledei tekst sadri pravila i uslove korienja ovog Foruma. Vi, kao njegov lan u obavezi ste da se pridravate svih navedenih pravila i uslova. Mi, kao urednici ovog foruma zadravamo pravo da bez prethodne najave izmenimo sve ili pojedine delove ovog Pravilnika pa Vas stoga molimo da s vremena na vreme posetite ovu stranicu kako bi ste dobili svee informacije.
Ukoliko prekrite Pravilnik, zadravamo pravo da vam uskratimo pristup ovom forumu.

Korienje foruma

1. Istovremeno sa registracijom korisnikog naloga, postajete i korisnik ovog foruma.

2. Ukoliko se neki korisnik ponaa u suprotnosti sa ovim Pravilnikom, bie upozoren na nedolino ponaanje , a u krajnjem sluaju bie mu zabranjen pristup forumu, odnosno bie "banovan". Vlasnici i urednici zadravaju pravo na "banovanje" bez upozorenja, ukoliko se korisnik ovog foruma ponaa krajnje nedolino.
Internet Vam pored line komunikacije omoguava i da uestvujete u diskusiji zajedno sa vie ljudi, pri emu se ovo "vie" vrlo lako moe izraziti i u hiljadama. Rec je o Forumu i javnim diskusijama. Nain komunikacije je manje ili vie isti, ak sva pravila vezana za linu komunikaciju i dalje vaze u potpunosti ali zbog ukljuivanja vie lica u diskusiju, o nekim stvarima se mora vie voditi rauna. Naime, sada vau poruku ne ita jedna osoba nego
svi oni koji posete ovaj forum.

Zasto postoji pravilnik Foruma ?

Pravilnik se postavlja da bi svaki korisnik ovog foruma unapred mogao da zna ta mora da ispotuje kao njegov lan, da ne bi sebe doveo u situaciju da usled nedolinog ponaanja izgubi pravo na pristup i korienje ovog foruma.

Korisnici ovog Foruma duni su !

1. Da pre svega potuju ovaj Pravilnik.

2. Da potuju mijenje drugih ljudi.

3. Da ne vreaju, prozivaju i/ili provociraju druge korisnike.

4. Da ne koriste rune rei prilikom izraavanja (psovke i slino).


Butcher Fri May 30 2008, 09:52. 2 .
avatar
Butcher
master
master

Male
: 3229
Age : 34
Mesto : Tu,Srbija

  http://www.forumashi.forumsr.com

   Go down

Re: Osnovna pravila foruma(obavezno procitaj)

 by Butcher on Thu Apr 24 2008, 13:55

5. Ukoliko elite da uestvujete u diskusijama, elite neto da kaete, da iznesete vae miljenje, potrudite se da to bude napisano pregledno i razumljivo ostalim korisnicima ovog foruma. Sve poruke za koje urednici utvrde da nemaju nikakvih dodirnih taaka sa temom u kojoj su napisane bie odmah obrisane. Poruke gde su samo smajliji ili slino, bie obrisane, a korisnik koji ih je upisao dovodi sebe u situaciju da mu se uskrati pristup ovom forumu.

6.Ukoliko ste u jednoj svojoj poruci zaboravili da napiete sve to ste hteli, uvek moete koristiti opciju EDIT kojom moete izmeniti sadraj vae ve upisane poruke. Prilikom otvaranja nove teme ili upisa komentara, dovoljno je da to uradite samo jednom, jer svaka duplirana tema ili poruka bie odmah izbrisana.

7. Da prilikom pisanja poruka na ovom forumu ne koriste velika slova, tzv. "All Caps" poto se takav nain pisanja po Internet bontonu smatra kao vikanje, a i estetski ne izgleda lepo.

8. Da ukoliko elite da otvorite novu temu, najpre proverite da li ista ili slina ve postoji. Kada se otvara nova tema u kojoj e ostali korisnici moi da diskutuju, naslov teme mora biti u skladu sa njenim sadrajem. Nije dobro pisati naslove tipa "Pomoc", "Da li..", "Problem" i sline, gde se iz naslova ne moe zakljuti o emu se radi jer iz dosadanjeg iskustva znamo da se takve teme vrlo retko ili ak nikako i ne otvaraju. Naslov mora biti smiljen tako da se iz njega moze zakljuiti o emu se radi, da korisnici ne bi bespotrebno otvarali i itali temu ako nemaju interesovanja za istu.
avatar
Butcher
master
master

Male
: 3229
Age : 34
Mesto : Tu,Srbija

  http://www.forumashi.forumsr.com

   Go down

Re: Osnovna pravila foruma(obavezno procitaj)

 by Butcher on Thu Apr 24 2008, 14:08

Zabranjeno je :


1. Iznositi informacije koje su nelegalnim putem nabavljene (tue poverljive informacije, tue privatne stvari, recimo tue ifre za internet, kreditne kartice,brojevi telefona,adrese i slino).

2. Otkrivati identitet i line informacije ostalih korisnika ovog foruma bez njihove saglasnosti.

3. Upotrebljavati provokativna korisnika imena (nickove), avatare i potpise (signatures).

4. Vreanje uprave foruma. Dobronamerne kritike prihvatamo, a za vae primedbe, pitanja, sugestije, pohvale i slino tome moete pisati u temi predvienoj za takve stvari.

5. U okviru neke diskusije pisati pozdravnu poruku za novopridolog korisnika. Za takve stvari slue privatne poruke ili tema "Dobro nam dosli".

6. Traiti, davati, nuditi materijal kao i informacije o deijoj pornografiji.

7. Pozivanje na aktivnosti koje za posledice mogu imati zakonske sankcije.

8. Spamovanje svih delova ovog foruma ( reklamiranje )

9. Pisanje na stranom ili ne za sve lanove razumljivom jeziku. Jezici koji su dozvoljeni su srpski, crnogorski, hrvatski i bosanski.

Ostalo cega se treba pridravati:

1. Ukoliko neko od korisnika zatrai pomo u reavanju odreenog problema, duan je da to detaljnije i sa to vie informacija opie problem za koji trai pomo kako bi svi oni koji ele da mu pomognu mogli da razumeju problem i da se skoncentriu na reavanje istog, a ne na tumaenje poruke koju je korisnik ostavio. Takoe, ne treba oekivati da e ostali korisnici reiti svaki va problem, naroito na one koji zahtevaju viesatno angaovanje. Ovaj forum prvenstveno postoji da bi se korisnici medjusobno druili, upoznavali i jedni drugima pomagali u reavanju odreenih problema. Sa druge strane, ne moete oekivati da e neko zbog reavanja vaih problema zapostaviti svoj privatan ivot, svoju porodicu ili posao poto smo svi mi ovde dobrovoljno i za na rad nemamo nikakvu novanu nadoknadu.

2. Zabranjeno je voditi privatne diskusije na javnim mestima. Privatna diskusija se odnosi na to kada dva korisnika vode lini razgovor koji se ne tie drugih korisnika. Za privatne diskusije postoje "Privatne poruke" ili neki drugi vid komunikacije (Email, ICQ, IRC, MSN i slino).

3. Izricito su zabranjene diskusije o politici, kao i rasprave po verskoj osnovi.

3. Svaki korisnik ovog foruma je odgovoran za sadraj svoje poruke koju objavi na njemu. Forum je interaktivan i poruke se objavljuju odmah po njihovom upisu. Poto je na forumu otvorena diskusija i poto svako moe da napie ono to eli, vlasnici i urednici foruma nisu odgovorni za sadraj poruka koje objave korisnici. Dunost vlasnika i urednika ovog foruma jeste da organizuju javne diskusije i da vode rauna o redu i miru na forumu.

Marketing

Zato se reklamirati na Internetu?

Zato to ulaganje u Internet reklamu koja postie dobre rezultate predstavlja investiciju visoke ekonominosti. Reklama na Internetu je finansijski mnogo povoljnija od reklama na ostalim medijima (tv, radio, asopisi i slino).

Zato to Internet reklama ima veliku efikasnost zbog naina na koji se plasira javnosti. Reklama u obliku banera (sliice odredjenih dimenzija) prisutna je pred oima posetilaca Internet strane na najupadljivijoj poziciji.

Ako elite da stupite u kontakt sa nama povodom vae reklame, moete ostvariti poetni kontakt preko ove adrese ostojic.marko84@gmail.com sa naznakom marketing
avatar
Butcher
master
master

Male
: 3229
Age : 34
Mesto : Tu,Srbija

  http://www.forumashi.forumsr.com

   Go down

Re: Osnovna pravila foruma(obavezno procitaj)

 by Sponsored content


Sponsored content


   Go down

- Similar topics

 
Permissions in this forum: