za umorne oi

Go down

za umorne oi

 by Butcher on Fri Apr 25 2008, 10:39

Ako se muite s podonjacima i tamnim kolutima oko oiju te hronino izgledate podbuhlo i neispavano, situaciju moete ublaiti jednostavnim ,,uradi-sam" pripravcima od prirodnih sastojaka. Podonjaci i vreice oko oiju najee su pokazatelj nedovoljnog sna - dok spavamo, cirkulacija i protok krvi se poveavaju, to omoguuje odbacivanje tetnih tvari, a upijanje onih poeljnih, kao to je kisik koji je prijeko potreban naoj koi. Osjetljivo podruje oko oiju ima najtanju kou - debljine je samo 0,4 milimetra. Stoga mu je potrebna dodatna nega, vea nego ostatku koe na drugim delovima tela. Meutim, podonjaci se ne pojavljuju uvijek i iskljuivo zbog nedostatka sna - uzronici im mogu biti alergije, previe soli u prehrani, slaba cirkulacija, hormonalne promene, ili jednostavno - starenje. Za ,,uradi-sam" pomo protiv vreica i podonjaka preporuuje se na oi staviti hladne obloge uronjene u aj od ruzmarina, koji poboljava cirkulaciju. aj je najbolje napraviti od dve velike kaike sveeg ruzmarina ili jedne kaike suvog i litre prokljuale vode. Pustite aj da se ohladi, nakon toga umoite istu gazu ili komadie vate, ocedite viak tenosti i stavite oblog na oi te ga tako drite 15 do 20 minuta. Ovaj postupak ponavljajte jednom dnevno dok ne primetite da su vam se podonjaci i vreice oko oiju bitno smanjili. Najei uzrok tamnih koluta oko oiju su proirene kapilare koje se primeuju kroz tanku kou. No, mogu biti i posljedica nedostatka sna, znak bolesti, sezonskih alergija, slabe cirkulacije, hormonalne neravnotee ili nasledni.
Kako biste osveili kou oko oiju, napravite jednostavan gel od metvice, koji e smanjiti ili potpuno ukloniti tamne kolute. Za to vam je potrebna jedna kaika suve metvice, jedan decilitar destilirane vode, kaika elatine u zrnu i kaika bademovog ulja. Listove metvice prelijte prokljualom destiliranom vodom te pustite da odstoji 15 do 20 minuta. Nakon toga je procedite, jo malo zagrte i umeajte elatinu dok se ne rastopi te dodajte bademovo ulje. Gel uvajte u friideru u dobro zatvorenoj boici te nanosite svako jutro na podruje oko oiju. Ako se nikako ne uspevate reiti tamnih koluta, jer su posljedica genetskog koda, reenje je kamuflaa. Za to prirodniji izgled koristite kremasti puder iste nijanse ili jednu nijansu svjetliji od vae koe, koji ravnomerno i njeno nanesite ispod oiju.
Za umorne oi
Imate li umorne oi bilo da su nadraene od smoga, praine, alergije ili jednostavno trebate odmor od gledanja u monitor, pokuajte s desetominutnim postupkom za odmor i smirivanje
Iznad umivaonika nekoliko puta hladnom vodom ispljuskajte oi, zatim preko zatvorenih kapaka stavite vrui oblog, blago pritiui oi vrhovima prstiju. Ponovite postupak hladnom vodom i vruim oblogom nekoliko puta, zavravajui pljuskanjem hladnom vodom. Oi obriite tapui s mekim runikom. Na kraju leite na lea, a noge stavite na povieno. Na oba kapka stavite ploku krastavca i odmarajte se.
avatar
Butcher
master
master

Male
: 3229
Age : 34
Mesto : Tu,Srbija

  http://www.forumashi.forumsr.com

   Go down


 
Permissions in this forum: